dimecres, 29 de febrer del 2012

El dia que no existeix

El 29 és un número curiós: primer, i per tant, només divisible per 1 i per ell mateix. És el número atòmic del coure, és a dir, que la càrrega nuclear del coure és de 29 protons. Aquells que tenen 29 anys estan al llindar de la trentena, esperen tristos el canvi de desena i poden viure aquesta edat, quan l'enceten, com un límit en el qual o bé s'afanyen a seguir sent joves (tot i que ho seguiran sent), o bé s'apressen per fer tot allò que "s'ha de fer" abans dels 30. I a més, 29 és el total de dies del mes de febrer els anys de taspàs, que són aquells que tenen un dia més, és a dir, 366.

Per què reflexiono sobre el 29 no cal que us ho expliqui, oi? De dies 29 en tenim cada mes, però el mes de febrer només en tenim cada quatre anys i avui és 29 de febrer. Un dia que l'any passat no existia i que el que ve tampoc existirà.

Tot això em fa pensar en què per Urdangarín, de qui us vaig prometre tornar a parlar properament, el dia que no existeix i que no ha existit mai és el que el relaciona amb tots i cadascun dels fets que han portat al Jutge instructor del cas Palma Arena a imputar-lo. Per ell, tots els dies foscos, obscurs, amb converses amb Matas per crear un equip ciclista de les Balears, en què l'Institut Nóos emet factures milionàries per organitzar congressos i actes per la Generalitat Valenciana, en què Aizoon, la societat que té amb la Infanta Cristina es lucra dels seus negocis amb Nóos... Tots aquests dies són 29 de febrer en un any comú. No han existit.

I sinó, quina altra conclusió podem treure de la seva maratoniana declaració el passat cap de setmana?

M'adono a mesura que passa el temps, que a Espanya i a Catalunya el més dolent -vaja, el més infractor, el més mentider, el més lladre- de tots es salva. Sinó, parlem de Camps, o de Fèlix Millet i Jordi Montull, o de Bernat Muñoz, Manuel Dobarco, Macià Alavedra o Lluís Prenafeta. Per ells, el dia de complir condemna o de ser condemnats tampoc existeix.

En fi, de moment, i si la situació no canvia, m'he estat mirant vols per marxar amb la Bet a algun país amb més seny que aquest.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada