dilluns, 29 d’agost del 2016

Setembre i RUI a la vista

Aquests últims dies sento nervis a casa. Diuen que arriba el setembre (es un mes, els períodes de 30-31 dies en què els humans divideixen l'any) i que hi ha moltes coses a fer a més de la tornada a la feina i a l'escola.

A casa no hi ha ningú en edat escolar, però cada vegada que la tele està engegada i fan publicitat sento la frase "vuelta al cole". Potser es tracta d'anar a l'escola per mantenir l'educació, que es diu que cada cop menys n'hi ha? O potser per aprendre a anar a votar per evitar que es vagin repetint les eleccions al país veí? Crec que això últim no pot ser, perquè a Catalunya fa temps que s'ha desconnectat d'Espanya. I per materialitzar aquesta desconnexió ara es vol fer un RUI. No sé exactament què vol dir i he fet una llista del que poden significar aquestes sigles (temps enrere hauria dit lletres, però quan les lletres majúscules s'ajunten per fer una nova paraula que aparentment no té un significat, se'n diuen sigles):

  1. RUI vol dir Reunió Unionistes-Independentistes. Però em sembla estrany que havent intentat reunir-se vàries vegades sense èxit, ara es prediquin que el RUI és una novetat. El significat de RUI no encaixa amb aquestes paraules. Seria absurd, vaja.
  2. Vol dir Resposta Urgent Independentista. Potser em sembla més adient. Però això d'urgent no ho veig clar. Fa anys que estem intentant marxar d'un país i aplicar-hi urgència ara no em sembla del tot lògic, no cassa (que no pas caça, no me'n sentiríeu parlar mai d'aquesta barbàrie).
  3. Vol dir Repàs Universitari Important. El descarto totalment perquè no hi veig connexió amb l'anomenat procés.

En fi, millor que ho pregunti perquè cap opció em sembla gaire normal. Us deixo que demà no hi haurà qui em faci llevar. Bona nit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada